Saturday, January 07, 2006

mancarimea care te maninca de viu

Asta e doar o farima de post.
Ma gindeam la modul in care ar putea fi folosite diferitele versiuni din categoria postapocaliptice, ale unui viitorului in care traim de fapt. Asta ca sa ma restring un pic de la familia foarte generala de cult movies si de bad movies in general. Discutia ar putea sa mearga mai departe cu probleme legate strict de definirea si istoria cult movie-urilor si a felului in care au influentat ele prin insuccesul avut la box office - underground-ul si cultura din jurul lor! Pe de alta parte fanii specializati au avut tot timpul orgoliul ca pot diferentia si cauta 'bucatile' fine scapate de restul.

Eu ma restring la filme postapocaliptice (de aia am luat si exemplul Soylent Green care merge pe canalul TCM de cel putin 3 ori pe luna)pt ca avem posibilitatea sa urmarim destul de bine impactul diverselor forme de control alimentar, de regim alimentar asupra politicii si invers. Mancarea si distribuirea hranei ca forma de control. Nicaieri nu este asta mai vizibil si mai clar de urmarit decit cu privire la alimentele hiper-tehnologizate, iesite direct din zootehnie si agrotehnie culminind cu asa-numitele alimente miracol care pot sa inlocuiasca absolut totul si toate (vezi soia). SOLUTII UNICE.

Pe de alta parta o alta directie ar fi problema monstrilor in filmele mentionate mai jos. Care ar fi categoriile in care se grupeaza ei si in ce epoci apar acesti monstrii(radiatii - vezi anii 50', experimente genetice - vezi anii 90') ?

1 Comments:

Blogger nuclear_fairy said...

mersi pt structurare..

7:56 PM  

Post a Comment

<< Home